Figi és Lipike. A sármos férfi duó legendás volt. Barátságuk erejében, levegőjében mindenki szeretett megmártózni, a jókedvű agglegények imádták az életet. Velük kisütött a nap, ők bejutottak minden koncertre és színházi premierre, ha kirándultak, mindig a legjobb helyeken kötöttek ki. Utazásaik eldugott kis éttermekhez vezettek, különleges borospincék nyíltak meg előttük, és a reggel rendre illatozó pékségek vajban úszó süteményei, aromás kávék, füstölt sonkák között találta őket. Figi és Lipike megpakolt táskákban vitték haza jóízű útiajándékaikat a rokonoknak, barátoknak, hol Olaszországból, de ha csak Szentendréig mentek, akkor is. Nőügyekben diszkrétek voltak és amikor együtt főztek, sose vitáztak. Imádták a gyerekeket, akik hangosan visítozva repültek a karjaikban, a felnőttek meg nevetve hallgatták kalandjaikat, mert azokból aztán akadt, bőven.

Az ő életszeretetük, kulináris kíváncsiságuk, természetes hedonizmusuk inspirálta a bisztrót.

Családi emlékek mesélik, ők nemcsak tévedhetetlenül tudták, hol vannak a jó dolgok, de felfedezéseiket örömmel osztották meg másokkal is.

Ezt fogjuk mi is.

A FIGI ÉS LIPIKE bisztró franciás tarte-okkal, töltött croissanttal indítja a napot, firenzei La Marzocco gépünk szorgosan főzi a kávékat. A szendvicsekhez finom sonkákat és sajtokat válogattunk, ebédre napi ajánlatokkal készülünk, saláták, levesek, fűszeres húsok mindig lesznek. Süteményeink színes ékszerként sorakoznak a pultban, a sós ropogtatnivalók, érlelt sonkák és sajtok otthonra is vihetőek. Mert a deliben minden alapanygunk meg is vásárolható, a polcokon görög és portugál oliva olajok, és a tokaji borvidéket joggal mennybe vivő, zamatos, minerális borok sorakoznak.